Stedentrip Antwerpen

Dagje shoppen of cultuur snuiven? Antwerpen is hier de ideale stad voor. In Antwerpen vindt u talloze grote winkels, boetiekjes, restaurants en bezienswaardigheden.

Historisch centrum

In de binnenstad van Antwerpen vindt u overal om u heen de geschiedenis van de stad. De smalle straatjes zitten vol met eeuwenoude huizen met opvallende gevels. De Grote Markt is één van de bekendste plaatsen van de stad, op het plein staat het stadhuis en de Brabofontein. Tijdens uw bezoek moet u zeker een kijkje nemen in het Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal, een plek met vele kunstwerken. Laat u meer vertellen tijdens een rondleiding met een gids. Voor een heerlijk diner kunt u terecht in Het Zuid, de hipste wijk van Antwerpen. Hier zitten tal van culinaire hotspots, gezellige terrassen maar ook het Koninklijk Museum.

Chocolate Nation

The Belgian chocolate experience ervaart u bij Chocolate Nation in Antwerpen, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld! Belgische chocolade kan zeker benoemd worden tot de beste chocolade van de wereld. De bonen waarvan de chocolade wordt gemaakt is van hoogste kwaliteit. Daarnaast is het cacaogehalte hoger en bevat het 100% cacaoboter. Om te verzekeren dat échte Belgische chocolade wordt geproduceerd, is de Belgische chocoladecode ontwikkeld. In het museum ontdekt u de rijke geschiedenis én kunt u 10 verschillende smaken proeven!

Antwerpen shopstad

Antwerpen is veruit één van de beste steden om te shoppen. Waar u met name de bekende winkelketens vindt, is de beroemde winkelstraat de Meir. Voor de kleinere winkels en boetiekjes kunt u de zijstraatjes induiken. Als modeliefhebber moet u in de modewijk zijn, de Kammenstraat, Nationalestraat en Kloosterstraat zijn een aantal leuke straatjes. Van plan een dagje te shoppen in Antwerpen? Houdt er rekening mee dat alleen de eerste zondag van de maand koopzondag is.